Националният отбор на България за юноши до 19 години постигна изключително

...
Националният отбор на България за юноши до 19 години постигна изключително
Коментари Харесай

Юношеският национален отбор до 19 години победи Хърватия

Националният отбор на България за юноши до 19 години реализира извънредно влиятелна победа с 4:3 над връстниците си от Хърватия в последния си мач от интернационалния другарски шампионат, хазаин на който бе Загреб. Съставът на Йордан Петков стартира мощно срещата и съумя да открие резултата в средата на първата част, когато Преслав Бачев приключи чудесна контраофанзива на " лъвчетата ", възползвайки се от центрирането на Александър Александров.

В 37-ата минута Брайкович изравни за домакините, само че още преди почивката българската селекция си върна преднината. Точен в 42-ата минута бе Борислав Маринов, който продължи със мощните си изяви и след подновяването на играта. Първо обаче Върбанчич възвърне краткотрайно равенството, вкарвайки за 2:2 в 54-ата минута.

След час игра съдията Лука Слишкович отсъди дузпа в интерес на България, която бе осъществена от Боби Маринов - 3:2 за българския отбор. Само 6 минути по-късно реферът още веднъж уточни бялата точка в интерес на България, като този път зад топката застана Росен Маринов, който също бе непогрешим и повиши на 4:2.

Последните минути на дуела се оказаха извънредно трагични, откакто в 97-ата минута арбитърът изгони вратаря на " лъвчетата " Алекс Божев за втори жълт картон и даде дузпа за домакините. Под рамката застана появилият се като запаса нападател Петър Кирев, само че не съумя да отрази удара и по този начин бе завършен крайният резултат - 4:3 за България.

По този начин избраниците на Йордан Петков приключиха присъединяване си на шампионата в Загреб с 2 победи - над домакините и Естония, и едно проваляне в първия си мач против Гърция.
 Ботев (Пловдив) провежда мощен интернационален шампионат за юноши до 19 години
Ботев (Пловдив) провежда мощен интернационален шампионат за юноши до 19 години

Надпреварата ще се организира от 19 до 25 юни в Пловдив и ще носи името " Botev Cup "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР